Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Zorgvuldig advies en ondersteuning bij voortplanting

Als enige in de regio beschikken wij over een Immulite progesteron analyse apparaat. Hét apparaat  waarmee echt betrouwbare progesterontests uit te voeren zijn. Dit is het bepalen van een bepaalde hormoonspiegel in het bloed bij de teef, mede aan de hand van deze uitslagen kunnen wij het meest geschikte dekkingstijdstip van teefjes bepalen.

Daarnaast kunnen wij u in alle opzichten helpen met alles wat met voortplanting te maken heeft. Van het bepalen van het geschikte moment voor de dekking of inseminatie, sperma-onderzoek, de KI zelf, drachtecho’s (met leuke filmpjes/foto’s) en partusbegeleiding of indien nodig keizersnede. Wij kunnen u ook een speciaal ‘fertiliteitspakket’ aanbieden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Vele fokkers van zowel katten als honden weten ons al jaren te vinden!

Dierenkliniek Oudorp deskundige en vertrouwde begeleiding van vele fokkers door geheel Noord Holland!

Al meer dan 30 jaar is de begeleiding van honden- en kattenfokkers een speerpunt van Dierenkliniek Oudorp. Onze jarenlange ervaring en natuurlijk alle apparatuur die voor een optimale begeleiding nodig zijn staan u ter beschikking.

Deskundige dierenartsen begeleiden u tijdens het proces vanaf het moment dat u besluit een nestje te nemen tot het moment dat de pups of kittens naar de nieuwe baasjes gaan.

Wat kunnen wij voor u doen?

  • selectie van de juiste fokdieren ook d.m.v. het maken van officiële ED en HD digitale röntgenfoto’s.
  • Wij zijn bevoegd officiële röntgenfoto’s te maken voor de Nederlandse Raad van Beheer op Kynologisch Gebied alsook voor de Amerikaanse AFE
  • vooraf gezondheidskeuring van de teef en indien gewenst begeleiden we u graag in de keuze van de juiste dekreu
  • bepaling van het optimale dektijdstip middels eigen Immulite progesteronbepaling. Anderhalf uur na bloedafname heeft u zekerheid!
  • rond de verwachte worpdatum houden de begeleidende dierenartsen hun mobiele telefoon voor u aan en staan met raad en daad voor u klaar. Een veilige gedachte.
  • mocht er een keizersnede nodig blijken, geen probleem. Wij hebben jarenlange ervaring op dit gebied, ook met rassen die wat meer zorg behoeven (Engelse en Franse Bulldog, Chihuahua, Mastiff etc.)
  • Natuurlijk beschikken we over de veiligste (gas)anesthesie en bewakingsapparatuur tijdens de ingreep. Natuurlijk hechten wij moeders onderhuids zodat de kleintjes geen last hebben van vervelende "draadjes". We zetten graag de puntjes op de i!
  • begeleiding van pup of kitten dat wat "extra zorg" nodig heeft. Van het kleintje dat wat slecht eet, diarree heeft, tot het operatief verhelpen van open verhemeltes tot levershunts: wij staan graag voor u klaar!

Wij vinden het fijn met fokkers samen te werken, het schakelt vaak net wat makkelijker! Fokt u meer dan twee nestjes per jaar: vraag naar onze aantrekkelijke fokkerstarieven.