Dierenkliniek OudorpVaccinatieadvies

Vaccinatieadvies

Vaccinatie

Tijdens de jaarlijkse controle geven onze dierenartsen advies op maat. Uw dier wordt van kop tot staart onderzocht op alle vitale punten.

Wij vaccineren niet elk jaar met hetzelfde vaccin, wij enten op maat, dat gaat vanzelf U hoeft daar verder niets voor te doen, we geven uw dier precies de bescherming die hij of zij nodig heeft.

Daarnaast is het mogelijk om te titeren. Hiervoor nemen wij een klein beetje bloed af en gaan wij testen of er nog voldoende antistoffen in het lichaam aanwezig zijn. Mocht de test aangeven dat er te weinig antistoffen aanwezig zijn dan is het gewenst om te vaccineren, zijn de antistoffen nog voldoende aanwezig dan kan de vaccinatie uit worden gesteld. Het titeren is mogelijk voor Distemper, Hepatitis en Parvo. Ook voor Rabiës is het mogelijk om de titer te bepalen maar daarvoor moeten wij een beroep doen op het externe laboratorium.

Als uw dier naar een pension gaat of meegaat op vakantie dan kan het zijn dat extra bescherming nodig is.

Ook konijnen dienen elk jaar te worden geënt, op die manier kunnen wij ze beschermen tegen de serieuze virussen, RHD en Myxomatose. Fretten worden jaarlijks geënt tegen hondenziekte.