Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Vaccinaties: niet te veel, zeker niet te weinig!

Tijdens de jaarlijkse controle geven onze dierenartsen advies op maat. Uw dier wordt van kop tot staart onderzocht op alle vitale punten. We vragen uitgebreid aan u hoe het gaat en of er nog speciale aandachtspunten of problemen zijn. Het dier wordt bij elk bezoek gewogen.

Wij vaccineren niet elk jaar met hetzelfde vaccin, wij enten op maat, dat gaat vanzelf, u hoeft daar verder niets voor te doen, we geven uw dier precies de bescherming die hij of zij nodig heeft.

Het is ook mogelijk om van tevoren via een bloedstaal snel in huis te testen of de antistof gehalten in het bloed nog volstaan. Als de titers te laag blijken is aanvullende vaccinatie noodzakelijk. Deze test heet de VacciCheck® en is beschikbaar voor de hond voor parvovirus, hondenziekte (distemper) en besmettelijke leverziekte (hepatitis) en voor de kat voor  kattenziekte en niesziekte (calici en herpes). Op woensdag kunt u de VacciCheck® laten doen voor het gereduceerde tarief van € 44,05. 

Als uw dier naar een pension gaat of meegaat op vakantie kunt u dat best even aangeven, dan is extra bescherming nodig.

Er zijn ook speciale entingen, bijv tegen leishmania, bordetella, herpes, babesia etc.

Ook konijnen dienen elk jaar te worden geënt, op die manier kunnen wij ze beschermen tegen de serieuze virussen, RHD en Myxomatose.

Fretten worden jaarlijks geënt tegen hondenziekte. 

U ontvangt automatisch elk jaar de oproep in uw brievenbus!