Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Orthopedie

Orthopedie is het onderdeel van de (dier)geneeskunde dat zich bezig houdt met afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. De gewrichten en de botten.

Bij de orthopedisch patiënt is het snel stellen van de juiste diagnose van essentieel belang. Of het nu gaat om een 6 maanden oude pup met een elleboogprobleem, een aangereden kat of een oude hond met artroseklachten, doorlopen geeft vaak meer en soms onomkeerbare schade.

Dat begint met een uitgebreide anamnese, oftewel goed navragen wat de klachten precies zijn, dan volgt een uitgebreid fysiek onderzoek en laten we het dier een stukje lopen. Indien nodig worden er digitale röntgenopnames gemaakt. Op deze manier brengen onze ervaren dierenartsen haarfijn in kaart wat er aan de hand is.

Als de diagnose gesteld is, bespreken wij met u de verschillende behandelingsopties en wordt er een passend behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit een bewegingsadvies, afvallen, supplementen, medicatie, fysio-/hydrotherapie of een operatie.

Mocht er een operatie nodig zijn kunnen wij die in onze kliniek uitvoeren door onze eigen dierenartsen of door een diergeneeskundig orthopedisch specialist, zoals Franc Viehoff of Klaas Vos. Zij voeren de specialistische operaties in onze kliniek uit en wij verlenen alle nazorg. Zo bent u altijd verzekerd van het beste wat er op orthopedisch gebied te bieden is tegen een zo gunstig mogelijk tarief! 

Altijd geldt: "Een snelle diagnose en vakkundige ingreep leiden tot het beste resultaat!"