Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Operaties: kennis en ervaring

Helaas zit er veel verschil in kunde met betrekking tot het uitvoeren van operaties bij dierenartsen. Ervaring is in dit geval zeer belangrijk. U kunt bij ons terecht voor eerste- en tweedelijns operaties. Zowel weke delen als orthopedische operaties.

En het is ook mogelijk dat wij in speciale gevallen een gespecialiseerde chirurg voor u inschakelen op onze eigen locatie. Onze uitrusting is zo compleet dat deze specialist de operaties gewoon in onze kliniek kan uitvoeren in plaats van op de universiteit, dat is voor u praktischer, fijner en bovendien goedkoper!

Bij ons worden er dagelijks vele dieren geopereerd, dit kan variëren van castratie, sterilisatie (ook van bijzondere diersoorten), tumorchirurgie, maagdarmoperaties, blaasstenen verwijderen, amputaties van (delen van) staart, tenen, ogen, oren, pootjes. Maar ook hernia diafragmatica (een scheur in het middenrif), een nier verwijderen, anaalklieren verwijderen, gehoorgang verwijderen etc. Ook bepaalde gebitsingrepen vallen onder de noemer, operaties, hierover kunt u meer lezen onder het kopje ‘gebit’.

Onze ruime operatiekamer beschikt over 2 beweegbare operatietafels en uitgebreide gasanaesthesie en monitoring units. Met behulp van onze couveuse kunnen wij extra nazorg bieden. Dieren kunnen een nachtje blijven als dat nodig is. Hiervoor is onze opname afdeling speciaal ingericht, de kattenopname is gescheiden van de hondenopname.

In de meeste gevallen wordt de huid onderhuids gesloten, dat wil zeggen dat u geen hechtingen meer ziet aan de buitenkant, en dat deze niet meer verwijderd hoeven te worden.