Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Laboratorium voor de beste zorg

‘State of the art’ diergeneeskunde uitvoeren kan tegenwoordig niet meer zonder oa uitgebreide bloed- en urine analyse apparatuur, een soort mini laboratorium in huis. Dagelijks helpt dit om snel tot bepaalde diagnoses te komen en dus ook sneller een geschikte therapie in te stellen. Dit kan levens redden!

Urine (al dan niet steriel afgenomen) kan worden onderzocht via ons urineanalyser. Daarnaast bepalen we het soortelijk gewicht, oftewel de concentratie. We draaien de urine in een centrifuge af en bekijken het sediment, het materiaal dat onderin bezinkt, onder de microscoop. We kunnen ook de eiwit/creatinine ratio bepalen in de urine. En we kunnen de urine op kweek zetten om te zien of er bepaalde bacterien aanwezig zijn en zo ja voor welk antibioticum deze gevoelig zijn.

Onze mogelijkheden voor verschillende bloedonderzoeken zijn legio. Uiteraard kunnen we de standaard nier/lever/suikerwaarden bepalen. Daarnaast zouten, fosfaat, ammoniak, calcium, schildklierhormoon, galzuren, rode/witte bloedcelbeeld, speciale tests op virussen, ziekte van Weil/Leptospirose of de aanwezigheid van alvleesklierontsteking etc. Kortom snel uitslag!

Ontlasting kan worden onderzocht op parasieten of bepaalde virussen.

Haren/schilfers kunnen we kweken om te zien of er schimmels groeien.

We kunnen ook de bloeddruk testen. Dit is soms nuttig bij nier-, schildklierpatienten, hartpatienten of bepaalde oogaandoeningen.