Dierenkliniek OudorpDrs. Martin Arens

Drs. Martin Arens

Dierenarts – senior

Ik heb me weleens afgevraagd hoe het komt dat er mensen zijn bij wie dierenliefde er van jongsaf ingebakken lijkt. Inmiddels meer dan twintig jaar kom ik ze in mijn spreekkamer tegen. Van dat zesjarige meisje die mij vol overgave vertelt waarom haar konijn Pluis ziek is (terwijl haar handje geruststellend over zijn kopje aait) tot die sprankelende dame van tachtig plus met haar zestienjarige teckel wiens leven we ondanks de hernia’s, met de juiste ondersteuning, leuk weten te houden.

Wat kunnen dieren toch een verrijking van het leven zijn en wat snap ik die baasjes goed!

Mijn moeder grapte altijd dat er van mij geen jeugdfoto is zonder dier erop en ze heeft gelijk. Op vierjarige leeftijd in boerenoverall lammeren drijvend met mijn opa op de markt van Purmerend, altijd ieder paard onderweg even willen aaien, een tuin vol hokken met  kippen en konijnen en als er een zielige egel of meeuw was, steevast werd die keurig bij mijn moeder voor Martin afgegeven.

Zalig dat ik de mogelijkheden kreeg dit fantastische werk te doen!

De diergeneeskundige mogelijkheden heb ik door de jaren een enorme vlucht zien nemen en binnen onze kliniek ligt mijn aandacht met name ook bij de uitgebreidere chirurgie en voortplantingsbegeleiding.