Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Helpen uw dier gezond en blij te houden!

Ons hoofddoel is simpel, wij willen ervoor zorgen dat uw dier zo gezond en fit mogelijk leeft en U zo van elkaar kunt genieten!

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom begeleiden wij U bij het gezond houden van uw dier. Zo helpen wij U graag als het gaat om de keuze van optimale voeding, correcte bestrijding van ongedierte (vlooien, mijten, wormen, teken etc.) en vaccinaties om ziektes te voorkomen. Steeds geldt: niet te weinig, maar ook niet teveel.


Seniorenconsult

Een van de aandachtspunten om uw huisdier passende zorg te bieden is het seniorenconsult.
Als uw huisdier de seniorenleeftijd bereikt heeft (dit is bij grote honden al vanaf 6 jaar oud, bij kleine rassen en katten vanaf 9 jarige leeftijd) neemt de kans op lichamelijke ongemakken toe. Hierbij kan gedacht worden aan de bekende problemen zoals artrose bij de hond en nierfalen bij de kat. Sommige problemen worden door de eigenaar gemakkelijk herkend, andere worden tijdens het algemeen onderzoek bij een vaccinatie door uw dierenarts herkend, maar er is ook een aantal aandoeningen waarvoor meer onderzoek voor nodig is. Indien we problemen in een vroeg stadium opsporen zijn we beter in staat verdere schade te voorkomen of te vertragen. Op die manier kan uw huisdier langer van een fit en actief leven genieten.
Graag willen we u daarom het seniorenconsult aanbieden. Dit consult kan, indien gewenst, gecombineerd worden een vaccinatie waarbij de hond ook de jaarlijkse check-up krijgt. Tijdens dit consult wordt extra tijd besteed aan de problemen die u opmerkt aan de algemende conditie van uw huisdier en wordt er op basis van uw vragen en opmerkingen samen de bevindingen van de dierenarts tijdens het uitgebreide onderzoek een individueel onderzoeks- of behandelplan opgezet. Dit kan bijvoorbeeld gaan om verder onderzoek zoals een bloedonderzoek of rontgenfoto of het inzetten van supplementen om de gezondheid te ondersteunen.

 

Ontwormingsonderzoek

PetChek is een nieuwe test die u in staat stelt op eenvoudige wijze uw huisdier te testen op de aanwezigheid van darmparasieten zoals rondwormen, haakwormen, zweepwormen en Giardia als onderdeel van het preventiebeleid. Hierdoor kunt u onnodig medicijngebruik tegengaan en eventuele infecties doelgericht behandelen. Daarom is de PetChek onder andere een belangrijke toevoeging aan het huidige preventiebeleid in onze kliniek.

Hoe kan uw huisdier besmet raken?
Veel honden en katten worden op een bepaald moment in hun leven besmet met een darmparasiet. Deze besmetting kan uw huisdier op verschillende manieren oplopen namelijk door:
– Likken of snuffelen aan uitwerpselen of aarde
– Opeten van kleine ge├»nfecteerde prooidieren zoals muizen of slakken
– Huidcontact met de larven van parasieten
– Overdracht van moeder op pup/kitten door bloedcontact (tijdens de dracht)
– Overdracht van moeder op pup/kitten door melk (tijdens het zogen)

 

           

 

Na aanschaf van PetChek, kunt u zelf het ontlastingsmonster insturen naar het lab. De kit bevat eenvoudige instructies en een voorgefrankeerde verzenddoos. U hoeft slechts een klein beetje ontlasting te verzamelen en daarna stuurt u het ontlastingsmonster naar het laboratorium.

Wij zullen contact met u opnemen over de uitslag en zo nodig een behandelplan opstellen. Door uw huisdier gezond te houden biedt dit bescherming voor uzelf, uw gezinsleden en de omgeving!

 

Een advies op maat door een deskundig en betrokken dierenarts, daar gaat het om!