Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Een stapje verder: IC verzorging

“Snel in kaart brengen wat er precies aan de hand is, om zo direct aan de oplossing te kunnen werken, daar wordt ik gelukkig van!”

Onze zorg gaat verder dan de meeste praktijken. We noemen dat tweede lijnszorg. Dat betekent dat wij uitgerust zijn met meer technieken en vaardigheden zodat wij ook ingewikkelder patiënten van de juiste zorg kunnen voorzien. U kunt denken aan het leegzuigen van de borstkas, het aanprikken van het hartzakje, meerdaagse opname met intraveneuze (dat wil zeggen, direct in het bloedvat) vochttoediening. Het plaatsen van voedingssondes. Etcetera.

Daar waar andere dierenartsen "uitgedokterd" zijn begint het vaak juist voor ons. Veel omliggende praktijken verwijzen U daarom naar ons door. Onze zeer ervaren dierenartsen hebben ieder hun eigen interessegebied, waardoor het vaak zo zal zijn dat een dier met een complexer ziektebeeld kan rekenen op de aandacht en zorg van meerdere dierenartsen. Het contact met U als baas zal lopen via de verantwoordelijk dierenarts. Zo heeft u een vast aanspreekpunt en kan uw dier rekenen op de beste zorg die er te bieden is!

Soms is het beter dat de patient een aantal dagen bij ons blijft om de juiste zorg te kunnen krijgen. Geen probleem, er wordt graag "een hotelkamer" klaar gemaakt en U wordt tweemaal daags op de hoogte gehouden. Naast faciliteiten als een separate ruime honden- en kattenopname, beschikken wij over een zuurstofkooi waarin benauwde dieren van extra zuurstof voorzien kunnen worden, een couveuse voor onderkoelde of pasgeboren dieren, infuuspompen, warmtematten, infuus verwarmers etc.

Indien nodig is er ook nachtbewaking mogelijk voor de meest kritieke patiënten

Natuurlijk beschikken wij "in clinic" over alle en nieuwste apparatuur. Zo kunnen wij a-la-minute alle bloedonderzoeken doen (orgaanfuncties, ontstekingsbloedbeelden, electrolytenhuishouding). Digitale röntgen, (hart)echo's alles direct ter beschikking.

Mocht er een spoedeisende operatie nodig zijn.... binnen tien minuten biedt een team van ervaren operatie assistentes en veterinair chirurgen in onze operatieafdeling de helpende hand.

De kans is groot dat wij u van A tot Z kunnen helpen, zodat u niet met uw dier naar een specialistische kliniek of de universiteit hoeft. Dat is een veilig idee.