Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Certificaat Cat Friendly Clinic sinds 2018!!                                                        

                                                                                                  

                 

Sinds 2017 is Dierenkliniek Oudorp bezig met het Cat Friendly Clinic programma. Dit programma is ontwikkeld door de International Cat Care (afdeling ISFM), een organisatie met als doel het welzijn en de gezondheid van katten wereldwijd te verbeteren.


Een bezoek aan de dierenarts levert regelmatig veel stress op voor kat en eigenaar. Wij hebben Dierenkliniek Oudorp katvriendelijker gemaakt door extra aanpassingen door te voeren om te zorgen dat uw kat de aandacht en de zorg krijgt die hij verdient, en tijdens het bezoek zo min mogelijkstress zal ervaren.


De speciale aanpassingen die voor dit CFC keurmerk gevraagd worden, hebben betrekking op de wacht- en spreekkamer, de opname, de apparatuur, de materialen en de (katvriendelijke) benadering van katten. Dit allemaal met het doel katten zo stressvrij mogelijk te behandelen. Met de verbouwing van onze dierenkliniek hebben we in de wachtkamer dan ook extra maatregelen genomen: we hebben een hoek van de wachtkamer gereserveerd voor katten en er is een ‘parkeerplaats’ gemaakt om de kattenmanden op te zetten omdat katten niet graag op de grond staan en er zo weinig contact met honden plaats vindt.

Daarnaast is de kattenopname aangepast om stress voor de kat zo laag mogelijk te
houden. De opname voor honden en katten is gescheiden en de hokken in de opname voldoen aan bepaalde afmetingen en zijn verrijkt met bv een schuilmogelijkheid en speelgoed indien nodig. In de opname en wachtkamer maken we ook gebruik van Feliway®, dit is een feromonenspray die de stress van de kat vermindert.

Tevens moet een Cat Friendly Clinic de beschikking hebben over voldoende faciliteiten met betrekking tot röntgenapparatuur, echo, chirurgie en anesthesie.

Aankomend jaar zullen wij nog meer verbeteringen doorvoeren en gaan wij voor een erkende registratie als Cat Friendly Clinic!
Nog meer informatie kunt u vinden op de website van de ISFM (International Society of Feline Medicine) of via www.icatcare.org.

 

De 'Cat Advocate' oftewel de paraveterinair in charge of Cat Friendlyness is Jolien Roozendaal.

Hierbij vind u de links naar adviesbrieven mbt het geven van medicatie aan katten, het vervoeren van katten en het veranderen qua voeding.

https://catfriendlyclinic.org/app/uploads/2018/05/CFC_Client_Leaflets_NL...