Dierenkliniek Oudorp Alkmaar

Scheldestraat 26, Alkmaar

Bel: 072 - 512 31 19

info@dierenkliniekoudorp.nl

Ma t/m vri 8.30 - 20.00u

Za 9.30 - 13.30u

Spoekie en het mysterie van de antenne

"In september 2012 kregen we twee kittens uit een nest van drie: Spoekie en Pluk. De twee katers groeiden al hard en konden het al snel goed vinden met onze Labrador Max. Na een half jaar gingen we voor het eerst sinds de katten bij ons waren een weekje op vakantie en ondanks de goede verzorging waren we blij dat we onze katten na de vakantie weer gezond terug zagen. Echter een paar weken later bleef onze witte kat Spoekie stilletjes in een hoekje zitten. We dachten, die zal wel een griepje hebben, maar toen hij niet meer at en ging plassen in de kamer hebben we snel een afspraak gemaakt bij de Dierenkliniek Oudorp. Daar konden we meteen terecht en na inspectie van zijn hart en voelen in de buik werd niets zorgwekkends geconstateerd. We kregen een antibiotica kuur mee met het verzoek terug te komen als het na het weekend niet beter ging. Spoekie leek in het weekend eerst wel iets op te knappen maar we moesten na het weekend helaas toch constateren dat het niet beter met hem ging. Dus weer terug naar de dierenarts waar na opnieuw een inspectie besloten werd om een foto te maken. De schrik was groot toen een staaf van circa 10 (!) cm in de buik van Spoekie leek te zitten. Na inspectie van het röntgenapparaat op rare voorwerpen was de conclusie dat de staaf toch echt in Spoekie zelf moest zitten. Nadat wij de foto zagen herkenden we direct de bovenkant van de antenne van de radio die we al misten.

Ongelofelijk dat hij dat naar binnen heeft gekregen, terwijl hij met het eten van te grote brokjes al problemen heeft. De dierenarts gaf aan dat bij het inslikken van zo’n grote antenne we er ernstig rekening mee moeten houden dat opereren niet meer mogelijk was, omdat binnen in Spoekie veel beschadigd zou kunnen zijn. Bij de foto waren ook de longen van Spoekie wit wat waarschijnlijk duidde op een ontsteking. Ondanks de slechte vooruitzichten besloten we om Spoekie toch een kans op herstel te gunnen en de operatie werd ingepland. Spoekie werd de volgende dag geopereerd en de antenne werd uit zijn maag gehaald. Gelukkig had de antenne geen verdere schade in de buik veroorzaakt en werd zijn buik weer dichtgenaaid. Direct na de operatie werd er een nieuwe foto gemaakt om te controleren of alles was verwijderd. Tijdens het maken van de foto stopte Spoekie met ademhalen! Hij werd direct weer op de operatie tafel gelegd en het pus werd uit zijn longen gezogen waarna Spoekie gelukkig weer tot leven kwam. Na doorspoelen met antibiotica was de operatie voorbij. Wij waren erg blij met de uitkomst van de operatie, maar Spoekie was er nog niet, want herstel van pus in de longen is geen vanzelfsprekendheid. Spoekie moest voorlopig voor controle blijven in de Dierenkliniek Oudorp waar wij dagelijks op ziekenbezoek kwamen. Het volgende weekend brak aan en het was ook nog het Paas-weekend. Wij wisten dat de dierenkliniek normaal in het weekend dicht was en vroegen ons bezorgd af hoe het verder moest. Spoekie was namelijk nog niet hersteld en het was spannend of de antibiotica zou aanslaan.

Gelukkig was er al een schema geregeld waarbij Spoekie in het lange weekend regelmatig gecontroleerd werd op zijn herstel. Na een spannende Paas belden wij direct om te vragen of Spoekie herstelde en gelukkig ging het de goede kant op, want er hoefde geen pus meer te worden weggezogen. Een paar dagen later konden we hem zelfs al mee naar huis nemen. Thuis aangekomen keek onze andere kat, Pluk, raar op om Spoekie weer te zien. Immers ze hadden elkaar al meer dan een week niet gezien en Spoekie was erg ziek toen hij weg ging. Ze vluchtten meteen samen de trap op en halverwege de trap bleef Pluk even staan, keek mij aan en begon naar mij te blazen. Iets wat hij daarvoor en daarna nooit deed. Alsof hij wilde zeggen: “waarom hebben jullie hem weggenomen?” Spoekie en Pluk hebben de eerste dagen even aan elkaar moeten wennen, maar zijn inmiddels weer dikke vrienden van elkaar. Spoekie was snel hersteld, het enige dat hem herinnert aan het avontuur is zijn kale buik die inmiddels weer langzaam begint dicht te groeien. Spoekie heeft een paar van zijn levens verspeeld, maar dankzij de geweldige inzet van alle medewerkers van Dierenkliniek Oudorp heeft hij nog een heel leven voor zich.

Super bedankt, namens Michael, Ruth, Max, Pluk en natuurlijk Spoekie.